Σοφία Γεωργίου: Σας προτείνω να επισκεφθείτε το Second Hand Shop

Νοέ 28, 2019 | Second Hand Shop, Κοινωνικές Παρεμβάσεις

«Η πρώτη εθελοντική μου εργασία είναι μια πλούσια εμπειρία» δηλώνει η Σοφία και μας κάνει όλους εμάς στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Αρχιπέλαγος” χαρούμενους που συμβάλλουμε στο να βιώσει αυτή την εμπειρία.

Η Σοφία Γεωργίου είναι μια νέα γυναίκα, μέλος του προγράμματος European Voluntary Service (EVS). Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να ζήσουν από 2 έως και 12 μήνες σε μια άλλη χώρα και να εργαστούν σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Το διεθνές αυτό εθελοντικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των εθελοντών.

Μέσω του προγράμματος η Σοφία βρέθηκε στην Ελλάδα. Προσέγγισε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Αρχιπέλαγος μέσω του φορέα Hellenic Youth Participation και αφιερώνει, ως εθελόντρια, το χρόνο της στο Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Πρόσφατα, ανήρτησε στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό του Hellenic Youth Participation, στο τεύχος του Οκτωβρίου 2019, άρθρο σχετικά με την εμπειρία της στο Second Hand Shop. Το τεύχος του περιοδικού και το άρθρο (σελ. 6) μπορείτε να δείτε εδώ.

«η Κοινωνική Επιχείρηση Αρχιπέλαγος στοχεύει στο να δίδει ευκαιρία απασχόλησης σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, αποσκοπώντας στην επανένταξη τους στην κοινωνία και συμβάλλοντας στην οικονομική τους αυτάρκεια» σημειώνει η Σοφία.

Αναφερόμενη στο Second Hand Shop τονίζει πως  «…εκτός από την ύπαρξη του σημαντικού κοινωνικού αντίκτυπου, η δράση έχει και μια θετική περιβαλλοντική συνεισφορά προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων, βιβλίων, κοσμημάτων και επιτραπέζιων παιχνιδιών μεταξύ άλλων πραγμάτων».

Κι ως μια νέα γυναίκα, προσεγγίζει τις νεαρότερες, συνομήλικές της ηλικίες λέγοντας «… η επανάχρηση ειδών είναι τόσο επίκαιρη, είναι στη μόδα, και όπως αρέσει σε πολλούς νέους της ηλικίας μου, ακολουθώ την τάση. Στην πραγματικότητα,  μερικά από τα πράγματα που κάνω όταν επισκέπτομαι μια ξένη χώρα περιλαμβάνουν τον  εντοπισμό και την επίσκεψη καταστημάτων vintage».

Ολοκληρώνει το άρθρο της με μια παρότρυνση προς όλους «…αν βρεθείτε στην Κυψέλη ή αν είστε κυνηγός vintage ειδών στην Αθήνα, σας προτείνω να επισκεφτείτε το Second Hand Shop..».

Εστιάζουμε χαρούμενοι στο άρθρο και τα λόγια της Σοφίας και ελπίζουμε να κερδίσουμε την υποστήριξη και τα θετικά συναισθήματα και των επόμενων επισκεπτών μας στο κατάστημα Second Hand Shop του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Αρχιπέλαγος”.

Ευχαριστούμε πολύ Σοφία Γεωργίου!!!

Σημείωση:

Το Hellenic Youth Participation είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, με έδρα την Αθήνα και  κεντρική αναφορά σε νέους.

Οι δράσεις  του επικεντρώνονται στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και την ενεργοποίηση της νεολαίας μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οργανώνει ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνείς εθελοντικές συμμετοχές, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια, ομάδες και δράσεις στην πόλη.

Περισσότερα εδώ: http://hellenicyouthparticipation.com/

Δείτε ακόμα:

Συνεργασία της “Action Aid” με το “Αρχιπέλαγος”

Αρχές Σεπτεμβρίου δόθηκε η ευκαιρία στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Αρχιπέλαγος” να συνομιλήσει εποικοδομητικά με μεγάλο αριθμό στελεχών της Action Aid, σε μια συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Οργάνωσης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η δράση του Συνεταιρισμού και...

Διαβάστε Περισσότερα

Το “Αρχιπέλαγος” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η φετινή  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι αφιερωμένη στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο. Εκτός όμως από την απώλεια...

Διαβάστε Περισσότερα

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να ζω με επιδόματα. Θέλω να ενταχθώ.» Η σισύφεια προσπάθεια της ένταξης των προσφύγων. – Άρθρο στο Vice

Άρθρο της στήλης Ρισπέκτ στο www.vice.com/ Κείμενο VICE Staff Φωτογραφίες Ορέστης Σεφέρογλου Ελλάδα 2019. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους στην χώρα. Να εργαστούν, να ονειρευτούν, να συνεισφέρουν. Ανάμεσά τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest