Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Δεκ 29, 2020 | Ανακοινώσεις

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίριά της. Το τεράστιο κτίριο στην οδό Πειραιώς και το κτίριο της Διοίκησης της Σχολής εντός του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων.
Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί “Αρχιπέλαγος” και “Διάπλους” ένωσαν -για μια ακόμη φορά- τις δυνάμεις τους και διεκδίκησαν το έργο με επαγγελματική δεοντολογία και υπευθυνότητα. Συγκρότησαν μεταξύ τους Ένωση, με ίσα ποσοστά συμμετοχής, και κατέθεσαν πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση.
Πριν λίγες ημέρες, με απόφασή της Συγκλήτου της Σχολής, η Ένωση των δύο Κοινωνικών Συνεταιρισμών ανακηρύχθηκε τελικός Ανάδοχος του έργου και από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 το έργο ξεκινά.
Θα απασχοληθούν δώδεκα άτομα, αρκετά από τα οποία βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και ευαλωτότητα. Προσεκτικά επιλεγμένα, εκπαιδευμένα και με τη μέγιστη δυνατή ψυχοκοινωνική και εργασιακή υποστήριξη, που χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα δραστηριοποίηση των δύο Συνεταιρισμών.
Η πρόκληση είναι μεγάλη. Η δύναμη όμως της υπεύθυνης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ασκούν με επιτυχία οι δύο Συνεταιρισμοί, ακόμη μεγαλύτερη.
Το “άνοιγμα” της Σχολής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, προϊόν ευαίσθητης κοινωνικής δραστηριότητας που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει τη Σχολή, και η τιμή που περιποιεί αυτή στους Κοιν   ωνικούς Συνεταιρισμούς θα απαντηθεί με επαγγελματισμό.
Το κοινωνικό αποτύπωμα εκτιμάται πως θα είναι επίσης μεγάλο!

Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Διάπλους” www.diaplous.eu
Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” www.acoop.gr

Δείτε ακόμα:

Επιστρέφοντας στο Second Hand Shop

Αγαπημένοι φίλοι και αγαπημένες φίλες του Second Hand Shop, Επιστρέψαμε μετά το lock down με νέα αντικείμενα, ρούχα, αξεσουάρ και χειροποίητα είδη!  Στις προσθήκες του καταστήματος θα βρείτε ένα νέο ράφι με “χειροποίητες δημιουργίες”.  Όσο το κατάστημα μας ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεργασία αλληλεγγύης του Human Rights 360 με το “Αρχιπέλαγος”

Πολλά και δύσκολα τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία στις υπηρεσίες καθαριότητας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Αρχιπέλαγος”. Κατά την περίοδο της covid-19 και του lockdown αρκετοί εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, είτε γιατί είχαν επιβαρυμένη...

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεργασία της “Action Aid” με το “Αρχιπέλαγος”

Αρχές Σεπτεμβρίου δόθηκε η ευκαιρία στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Αρχιπέλαγος” να συνομιλήσει εποικοδομητικά με μεγάλο αριθμό στελεχών της Action Aid, σε μια συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Οργάνωσης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η δράση του Συνεταιρισμού και...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest