Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Δεκ 29, 2020 | Ανακοινώσεις

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίριά της. Το τεράστιο κτίριο στην οδό Πειραιώς και το κτίριο της Διοίκησης της Σχολής εντός του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων.
Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί “Αρχιπέλαγος” και “Διάπλους” ένωσαν -για μια ακόμη φορά- τις δυνάμεις τους και διεκδίκησαν το έργο με επαγγελματική δεοντολογία και υπευθυνότητα. Συγκρότησαν μεταξύ τους Ένωση, με ίσα ποσοστά συμμετοχής, και κατέθεσαν πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση.
Πριν λίγες ημέρες, με απόφασή της Συγκλήτου της Σχολής, η Ένωση των δύο Κοινωνικών Συνεταιρισμών ανακηρύχθηκε τελικός Ανάδοχος του έργου και από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 το έργο ξεκινά.
Θα απασχοληθούν δώδεκα άτομα, αρκετά από τα οποία βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και ευαλωτότητα. Προσεκτικά επιλεγμένα, εκπαιδευμένα και με τη μέγιστη δυνατή ψυχοκοινωνική και εργασιακή υποστήριξη, που χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα δραστηριοποίηση των δύο Συνεταιρισμών.
Η πρόκληση είναι μεγάλη. Η δύναμη όμως της υπεύθυνης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ασκούν με επιτυχία οι δύο Συνεταιρισμοί, ακόμη μεγαλύτερη.
Το “άνοιγμα” της Σχολής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, προϊόν ευαίσθητης κοινωνικής δραστηριότητας που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει τη Σχολή, και η τιμή που περιποιεί αυτή στους Κοιν   ωνικούς Συνεταιρισμούς θα απαντηθεί με επαγγελματισμό.
Το κοινωνικό αποτύπωμα εκτιμάται πως θα είναι επίσης μεγάλο!

Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Διάπλους” www.diaplous.eu
Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” www.acoop.gr

Δείτε ακόμα:

Σύσταση ομάδας εθελοντών/τριών με σκοπό την υποστήριξη του Second Hand Shop στην Κυψέλη

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» αναζητά άτομα για σύσταση ομάδας εθελοντών/τριών με σκοπό την υποστήριξη του Second Hand Shop που λειτουργεί στην Κυψέλη. Πιο συγκεκριμένα, ως μέλος της ομάδας εθελοντών/τριών θα συμμετέχετε δημιουργικά στην οργάνωση και...

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί/ες συνεργάτες/ιδες και φίλοι/ες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αρχιπέλαγος»: Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 τα γραφεία του Συνεταιρισμού θα μεταφερθούν από την οδό Μηθύμνης 19 που στεγάζονταν μέχρι τώρα, στον 1ο όροφο της οδού Μηθύμνης 40 Α (παραπλεύρως της...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest