Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Δεκ 29, 2020 | Ανακοινώσεις

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίριά της. Το τεράστιο κτίριο στην οδό Πειραιώς και το κτίριο της Διοίκησης της Σχολής εντός του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων.
Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί “Αρχιπέλαγος” και “Διάπλους” ένωσαν -για μια ακόμη φορά- τις δυνάμεις τους και διεκδίκησαν το έργο με επαγγελματική δεοντολογία και υπευθυνότητα. Συγκρότησαν μεταξύ τους Ένωση, με ίσα ποσοστά συμμετοχής, και κατέθεσαν πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση.
Πριν λίγες ημέρες, με απόφασή της Συγκλήτου της Σχολής, η Ένωση των δύο Κοινωνικών Συνεταιρισμών ανακηρύχθηκε τελικός Ανάδοχος του έργου και από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 το έργο ξεκινά.
Θα απασχοληθούν δώδεκα άτομα, αρκετά από τα οποία βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και ευαλωτότητα. Προσεκτικά επιλεγμένα, εκπαιδευμένα και με τη μέγιστη δυνατή ψυχοκοινωνική και εργασιακή υποστήριξη, που χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα δραστηριοποίηση των δύο Συνεταιρισμών.
Η πρόκληση είναι μεγάλη. Η δύναμη όμως της υπεύθυνης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ασκούν με επιτυχία οι δύο Συνεταιρισμοί, ακόμη μεγαλύτερη.
Το “άνοιγμα” της Σχολής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, προϊόν ευαίσθητης κοινωνικής δραστηριότητας που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει τη Σχολή, και η τιμή που περιποιεί αυτή στους Κοιν   ωνικούς Συνεταιρισμούς θα απαντηθεί με επαγγελματισμό.
Το κοινωνικό αποτύπωμα εκτιμάται πως θα είναι επίσης μεγάλο!

Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Διάπλους” www.diaplous.eu
Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” www.acoop.gr

Δείτε ακόμα:

Θέσεις εργασίας στην καθαριότητα

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” αναζητά καθαριστές και καθαρίστριες για εργασία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. • Η απασχόληση αφορά κατά βάση τετράωρη εργασία (πρωινές ή απογευματινές ώρες) σε πενθήμερη βάση, που μπορεί να αυξάνεται αν ο/η εργαζόμενος/η...

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή συνεργάτη – Επόπτη έργων καθαριότητας

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», μονάδα ψυχικής υγείας που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μετανάστες / πρόσφυγες και άλλα κοινωνικά ευάλωτα άτομα αναζητά: Συνεργάτη για την οργάνωση και...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest