Και οι τρεις (μέρες) ήταν υπέροχες. Το Second Hand Shop ήρθε για να μείνει…

Οκτ 9, 2018 | Second Hand Shop, Ενδιαφέροντα

 

Τρεις μέρες γιορτής, τρεις μέρες που το Αρχιπέλαγος έκανε ακόμα ένα βήμα ξεκινώντας την δραστηριότητα της εμπορίας ειδών από δεύτερο χέρι με το νέο Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης να υποδέχεται χιλιάδες πολίτες, παλιούς και νέους φίλους, εργαζόμενους και μέλη.

Σήμερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που μας βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ. Τους δεκάδες πολίτες, φίλους και συνοδοιπόρους που μας ενίσχυσαν με συμβουλές, γνώμες, γνώση, εθελοντική εργασία αλλά και προσφέροντας πολλά πολλά πράγματα που γέμισαν τις αποθήκες μας.

Θέλουμε όμως να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά και όλους τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που βρέθηκαν στο πλάι μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευγενική προσφορά τους, στους αρχιτέκτονες Νατάσσα Δεληγιάννη και Γιώργο Σπυρίδωνος της REACT ARCHITECTS για τον σχεδιασμό του καταστήματος και στην ΠΑΦΟΣ ABEE για την δωρεάν κατασκευή και τοποθέτηση.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεργασία την Shape Ltd που κατάφερε πάλι να δώσει μορφή (λογότυπο, εικαστικά, site, προσαρμογές) στις σκέψεις μας, με τρόπο μοναδικό και με άψογη συνεργασία.

Επίσης την ΑΜΚΕ Ιάσις, το Fabric Republic και το Connect Athens για την βοήθεια με πολλούς τρόπους σε μια συνεργασία που πιστεύουμε πως θα συνεχιστεί με μεγάλη επιτυχία, καθώς και την πρωτοβουλία νέων προσφύγων Bag Mohajer.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που μας έφεραν πράγματα όπως τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Δεσμό, την κοινοτική δομή για το παιδί και την οικογένεια Ένα παιδί, ένας κόσμος, την Εταιρία ΨΥχοκοινωνικών ΜΕλετών, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, το Δίκτυο Ανάπτυξής Επιχ. Δράσεων, τον Ξενώνα ΤΑΥΓΕΤΗ, την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, την ΚοινΣΕΠ Νέοι Ορίζοντες, τον ΚοιΣΠΕ Αθηνά-Ελπίς, τον ΚοιΣΠΕ Διάπλους, τον ΚοιΣΠΕ Πλώρη και φυσικά την ΠΟΚοιΣΠΕ.

Αν και μοιάζει αυτονόητο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Κέντρο ημέρας Βαβέλ που για άλλη μια φορά στάθηκε δίπλα μας με κάθε τρόπο στο κοινό μας ταξίδι.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το τριήμερο και τρία βίντεο παρουσίασης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, από το Star.gr, τον Ant1 και  την ΕΡΤ όπου μιλάνε οι εργαζόμενες του συνεταιρισμού Διονυσία Τασούλα και Φανή Χονδρού.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Second Hand Shop:

 

Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη
Ώρες λειτουργίας: Ωράριο καταστημάτων
Δείτε εδώ το κάλεσμα εθελοντών
site: http://acoop.gr/second-hand-shop/,
mail: secondhand@acoop.gr
Τηλ: 210-8235509
facebook: @archipelagos.coop
instagram: @secondhandshop_archipelagos
twitter: @Koispe_Archipel

 

 

 

Δείτε ακόμα:

Συνεργασία της “Action Aid” με το “Αρχιπέλαγος”

Αρχές Σεπτεμβρίου δόθηκε η ευκαιρία στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Αρχιπέλαγος” να συνομιλήσει εποικοδομητικά με μεγάλο αριθμό στελεχών της Action Aid, σε μια συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Οργάνωσης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η δράση του Συνεταιρισμού και...

Διαβάστε Περισσότερα

Το “Αρχιπέλαγος” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η φετινή  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι αφιερωμένη στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο. Εκτός όμως από την απώλεια...

Διαβάστε Περισσότερα

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να ζω με επιδόματα. Θέλω να ενταχθώ.» Η σισύφεια προσπάθεια της ένταξης των προσφύγων. – Άρθρο στο Vice

Άρθρο της στήλης Ρισπέκτ στο www.vice.com/ Κείμενο VICE Staff Φωτογραφίες Ορέστης Σεφέρογλου Ελλάδα 2019. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους στην χώρα. Να εργαστούν, να ονειρευτούν, να συνεισφέρουν. Ανάμεσά τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest