Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚοιΣΠΕ

Ιούν 6, 2017 | Ενδιαφέροντα

Μια σημαντική εκδήλωση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ΚοιΣΠΕ, το διήμερο 9 & 10 Ιουνίου 2017, παράλληλα με την ετήσια Γενική της Συνέλευση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Σύνταγμα. Οι θεματικές ενότητες που συγκροτήθηκαν σε Στρογγυλά Τραπέζια και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν:

 •  Συνηγορία – Αυτοεκπροσώπηση, Βήματα – Ελλείμματα – Ανάγκες
 • Υποστηριζόμενη Απασχόληση & οφέλη της εφαρμογής της
 • Η εκπαίδευση ως εργαλείο για την ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Ανταγωνιστικές & Βιώσιμες Κοινωνικές Επιχειρήσεις σε μία κοινωνία που μετασχηματίζεται

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ και την κεντρική ομιλία ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) του Υπουργείου Εργασίας Αντώνης Βορλόου. Τον συντονισμό του τελευταίου Στρογγυλού Τραπεζιοιύ είχε ο Πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ “Αρχιπέλαγος” και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των ΚοιΣΠΕ Δημήτρης Χονδρός. Τα θέματα και οι εισηγητές στο τελευταίο αυτό Στρογγυλό Τραπέζι ήταν:

 • «Μπορούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις σήμερα να είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες;»
  Με τον Δημήτρη Χονδρό, μέλος Δ.Σ. ΠΟΚοιΣΠΕ, πρόεδρο ΚοιΣΠΕ “Αρχιπέλαγος”
 • «Οι ΚοιΣΠΕ ως μονάδες ψυχικής υγείας και βιώσιμες κοινωνικές επιχειρήσεις. Οι πολιτικές του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυσή τους»
  Με τον Πάνο Παπαδόπουλο, Διευθυντή Γραφείου Υπουργού Υγείας
 • «Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι πολιτικές της Περιφέρειας Αττικής»
  Με την Καλλιόπη Σταυροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλο Περιφέρειας Αττικής
 • Μικροπιστώσεις για κοινωνικές επιχειρήσεις: αναγκαίος ο κοινωνικός αντίκτυπος;
  Με την Δώρα Ντούλια, οικονομολόγο, εμπειρογνώμονα κοινωνικής οικονομίας

Αργά, το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Ιουνίου, διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, ενώ το πρωιν΄’ο του Σαββάτου, 10 Ιουνίου, στο Athens Impact Hub, έλαβαν χώρα δύο Εργαστήρια προβληματισμού, ανταλλαγής εμπειριών και επεξεργασίας θέσεων του κινήματος των ΚοιΣΠΕ.

Δείτε ακόμα:

Συνεργασία της “Action Aid” με το “Αρχιπέλαγος”

Αρχές Σεπτεμβρίου δόθηκε η ευκαιρία στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Αρχιπέλαγος” να συνομιλήσει εποικοδομητικά με μεγάλο αριθμό στελεχών της Action Aid, σε μια συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Οργάνωσης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η δράση του Συνεταιρισμού και...

Διαβάστε Περισσότερα

Το “Αρχιπέλαγος” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η φετινή  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι αφιερωμένη στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο. Εκτός όμως από την απώλεια...

Διαβάστε Περισσότερα

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να ζω με επιδόματα. Θέλω να ενταχθώ.» Η σισύφεια προσπάθεια της ένταξης των προσφύγων. – Άρθρο στο Vice

Άρθρο της στήλης Ρισπέκτ στο www.vice.com/ Κείμενο VICE Staff Φωτογραφίες Ορέστης Σεφέρογλου Ελλάδα 2019. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους στην χώρα. Να εργαστούν, να ονειρευτούν, να συνεισφέρουν. Ανάμεσά τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest