Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚοιΣΠΕ

Ιούν 6, 2017 | Ενδιαφέροντα

Μια σημαντική εκδήλωση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ΚοιΣΠΕ, το διήμερο 9 & 10 Ιουνίου 2017, παράλληλα με την ετήσια Γενική της Συνέλευση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Σύνταγμα. Οι θεματικές ενότητες που συγκροτήθηκαν σε Στρογγυλά Τραπέζια και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν:

 •  Συνηγορία – Αυτοεκπροσώπηση, Βήματα – Ελλείμματα – Ανάγκες
 • Υποστηριζόμενη Απασχόληση & οφέλη της εφαρμογής της
 • Η εκπαίδευση ως εργαλείο για την ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Ανταγωνιστικές & Βιώσιμες Κοινωνικές Επιχειρήσεις σε μία κοινωνία που μετασχηματίζεται

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ και την κεντρική ομιλία ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) του Υπουργείου Εργασίας Αντώνης Βορλόου. Τον συντονισμό του τελευταίου Στρογγυλού Τραπεζιοιύ είχε ο Πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ “Αρχιπέλαγος” και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των ΚοιΣΠΕ Δημήτρης Χονδρός. Τα θέματα και οι εισηγητές στο τελευταίο αυτό Στρογγυλό Τραπέζι ήταν:

 • «Μπορούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις σήμερα να είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες;»
  Με τον Δημήτρη Χονδρό, μέλος Δ.Σ. ΠΟΚοιΣΠΕ, πρόεδρο ΚοιΣΠΕ “Αρχιπέλαγος”
 • «Οι ΚοιΣΠΕ ως μονάδες ψυχικής υγείας και βιώσιμες κοινωνικές επιχειρήσεις. Οι πολιτικές του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυσή τους»
  Με τον Πάνο Παπαδόπουλο, Διευθυντή Γραφείου Υπουργού Υγείας
 • «Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι πολιτικές της Περιφέρειας Αττικής»
  Με την Καλλιόπη Σταυροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλο Περιφέρειας Αττικής
 • Μικροπιστώσεις για κοινωνικές επιχειρήσεις: αναγκαίος ο κοινωνικός αντίκτυπος;
  Με την Δώρα Ντούλια, οικονομολόγο, εμπειρογνώμονα κοινωνικής οικονομίας

Αργά, το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Ιουνίου, διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, ενώ το πρωιν΄’ο του Σαββάτου, 10 Ιουνίου, στο Athens Impact Hub, έλαβαν χώρα δύο Εργαστήρια προβληματισμού, ανταλλαγής εμπειριών και επεξεργασίας θέσεων του κινήματος των ΚοιΣΠΕ.

Δείτε ακόμα:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί/ες συνεργάτες/ιδες και φίλοι/ες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αρχιπέλαγος»: Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 τα γραφεία του Συνεταιρισμού θα μεταφερθούν από την οδό Μηθύμνης 19 που στεγάζονταν μέχρι τώρα, στον 1ο όροφο της οδού Μηθύμνης 40 Α (παραπλεύρως της...

Διαβάστε Περισσότερα

Θέσεις εργασίας στην καθαριότητα

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” αναζητά καθαριστές και καθαρίστριες για εργασία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. • Η απασχόληση αφορά κατά βάση τετράωρη εργασία (πρωινές ή απογευματινές ώρες) σε πενθήμερη βάση, που μπορεί να αυξάνεται αν ο/η εργαζόμενος/η...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest