O Jeremy στο Second Hand Shop του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Αρχιπέλαγος”

Νοέ 18, 2019 | Second Hand Shop

«Όλοι και όλα πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία» δηλώνει ο Jeremy. Και ταυτίζεται με τις βασικές αρχές του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Αρχιπέλαγος και όλων όσοι εργαζόμαστε σ’ αυτόν.

O Jeremy Thiebaud είναι μέλος του προγράμματος European Voluntary Service (EVS). Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να ζήσουν από 2 έως και 12 μήνες σε μια άλλη χώρα και να εργαστούν σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Το διεθνές αυτό εθελοντικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των εθελοντών.

Μέσω του προγράμματος ο Jeremy βρέθηκε στην Ελλάδα. Προσέγγισε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Αρχιπέλαγος μέσω του φορέα Hellenic Youth Participation (http://hellenicyouthparticipation.com/) και αφιερώνει, ως εθελοντής, το χρόνο του στο Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Πρόσφατα ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας στην Αθήνα (https://evsathens.wordpress.com/2019/10/30/everything-can-have-a-second-chance/) άρθρο με την εμπειρία του στο Second Hand Shop.

«…στο Αρχιπέλαγος οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται για άτομα κοινωνικά αποκλεισμένα και αυτό οδηγεί τα άτομα αυτά να αποκτήσουν μια κοινωνική αποδοχή και μια «κανονικότητα» στην καθημερινότητά τους…».

Αναφέρεται στα εμπορεύματα του Second Hand Shop λέγοντας πως αυτά  «…είναι μόνο από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών…». Και συνεχίζει: «…οι πελάτες μπορούν να βρουν καλές προσφορές και να αγοράσουν κάποια προϊόντα που κανονικά δεν θα μπορούσαν. Έτσι, βοηθούν το Αρχιπέλαγος να συνεχίσει την θαυμάσια δουλειά του και να δώσει μια “δεύτερη ευκαιρία” σε αντικείμενα που συνήθως θα κατέληγαν στα σκουπίδια…».

Απευθυνόμενος σε όλους μας παροτρύνει να προμηθευτούμε είδη από το Second Hand Shop: «… δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο ακριβό προϊόν με αντι-οικολογική συσκευασία, αλλά να συμμετάσχετε σε μια πραγματικά “νικηφόρα” διαδικασία που βοηθά όλους και το περιβάλλον!».

Ο Jeremy,  έχοντας κατανοήσει πλήρως τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον Κοινωνικό μας Συνεταιρισμό, ταυτίζεται μ’ αυτές και μας στηρίζει έμπρακτα. Η προσφορά του μας γεμίζει χαρά!

Θα κρατήσουμε τα τελευταία λόγια του άρθρου σου στην καρδιά μας: «…δεν είναι υπέροχο πώς μια απλή καθημερινή πράξη εμπορικής συναλλαγής μπορεί μερικές φορές να αλλάξει τον κόσμο θετικά;».

Όλοι εμείς στο Αρχιπέλαγος ελπίζουμε σε απλές, καθημερινές και θετικές πράξεις. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όλα είναι ευκαιρίες και όλοι δικαιούμαστε μια δεύτερη.

Ευχαριστούμε πολύ Jeremy Thiebaud!!!

 

Σημείωση:

Το Hellenic Youth Participation είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, με έδρα την Αθήνα με κεντρική αναφορά στους νέους.

Οι δράσεις  του επικεντρώνονται στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και την ενεργοποίηση της νεολαίας μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οργανώνει ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνείς εθελοντικές συμμετοχές, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια, ομάδες και δράσεις στην πόλη.

Περισσότερο εδώ: http://hellenicyouthparticipation.com/

 

Δείτε ακόμα:

Αντίο αγαπημένε μας Δημήτρη

Ο Δημήτρης Χονδρός, πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αρχιπέλαγος» έφυγε από κοντά μας το βράδυ της Τετάρτης μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα βρισκόμασταν εμείς στη θέση να τον αποχαιρετίσουμε. Η συντριβή μας είναι δύσκολο να...

Διαβάστε Περισσότερα

Επιστρέφοντας στο Second Hand Shop

Αγαπημένοι φίλοι και αγαπημένες φίλες του Second Hand Shop, Επιστρέψαμε μετά το lock down με νέα αντικείμενα, ρούχα, αξεσουάρ και χειροποίητα είδη!  Στις προσθήκες του καταστήματος θα βρείτε ένα νέο ράφι με “χειροποίητες δημιουργίες”.  Όσο το κατάστημα μας ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίριά της. Το τεράστιο κτίριο στην οδό Πειραιώς και το κτίριο της Διοίκησης της Σχολής εντός του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων....

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest