O Jeremy στο Second Hand Shop του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Αρχιπέλαγος”

Νοέ 18, 2019 | Second Hand Shop

«Όλοι και όλα πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία» δηλώνει ο Jeremy. Και ταυτίζεται με τις βασικές αρχές του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Αρχιπέλαγος και όλων όσοι εργαζόμαστε σ’ αυτόν.

O Jeremy Thiebaud είναι μέλος του προγράμματος European Voluntary Service (EVS). Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να ζήσουν από 2 έως και 12 μήνες σε μια άλλη χώρα και να εργαστούν σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Το διεθνές αυτό εθελοντικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των εθελοντών.

Μέσω του προγράμματος ο Jeremy βρέθηκε στην Ελλάδα. Προσέγγισε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Αρχιπέλαγος μέσω του φορέα Hellenic Youth Participation (http://hellenicyouthparticipation.com/) και αφιερώνει, ως εθελοντής, το χρόνο του στο Second Hand Shop στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Πρόσφατα ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας στην Αθήνα (https://evsathens.wordpress.com/2019/10/30/everything-can-have-a-second-chance/) άρθρο με την εμπειρία του στο Second Hand Shop.

«…στο Αρχιπέλαγος οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται για άτομα κοινωνικά αποκλεισμένα και αυτό οδηγεί τα άτομα αυτά να αποκτήσουν μια κοινωνική αποδοχή και μια «κανονικότητα» στην καθημερινότητά τους…».

Αναφέρεται στα εμπορεύματα του Second Hand Shop λέγοντας πως αυτά  «…είναι μόνο από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών…». Και συνεχίζει: «…οι πελάτες μπορούν να βρουν καλές προσφορές και να αγοράσουν κάποια προϊόντα που κανονικά δεν θα μπορούσαν. Έτσι, βοηθούν το Αρχιπέλαγος να συνεχίσει την θαυμάσια δουλειά του και να δώσει μια “δεύτερη ευκαιρία” σε αντικείμενα που συνήθως θα κατέληγαν στα σκουπίδια…».

Απευθυνόμενος σε όλους μας παροτρύνει να προμηθευτούμε είδη από το Second Hand Shop: «… δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο ακριβό προϊόν με αντι-οικολογική συσκευασία, αλλά να συμμετάσχετε σε μια πραγματικά “νικηφόρα” διαδικασία που βοηθά όλους και το περιβάλλον!».

Ο Jeremy,  έχοντας κατανοήσει πλήρως τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον Κοινωνικό μας Συνεταιρισμό, ταυτίζεται μ’ αυτές και μας στηρίζει έμπρακτα. Η προσφορά του μας γεμίζει χαρά!

Θα κρατήσουμε τα τελευταία λόγια του άρθρου σου στην καρδιά μας: «…δεν είναι υπέροχο πώς μια απλή καθημερινή πράξη εμπορικής συναλλαγής μπορεί μερικές φορές να αλλάξει τον κόσμο θετικά;».

Όλοι εμείς στο Αρχιπέλαγος ελπίζουμε σε απλές, καθημερινές και θετικές πράξεις. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όλα είναι ευκαιρίες και όλοι δικαιούμαστε μια δεύτερη.

Ευχαριστούμε πολύ Jeremy Thiebaud!!!

 

Σημείωση:

Το Hellenic Youth Participation είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, με έδρα την Αθήνα με κεντρική αναφορά στους νέους.

Οι δράσεις  του επικεντρώνονται στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και την ενεργοποίηση της νεολαίας μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οργανώνει ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνείς εθελοντικές συμμετοχές, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια, ομάδες και δράσεις στην πόλη.

Περισσότερο εδώ: http://hellenicyouthparticipation.com/

 

Δείτε ακόμα:

Συνεργασία της “Action Aid” με το “Αρχιπέλαγος”

Αρχές Σεπτεμβρίου δόθηκε η ευκαιρία στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Αρχιπέλαγος” να συνομιλήσει εποικοδομητικά με μεγάλο αριθμό στελεχών της Action Aid, σε μια συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Οργάνωσης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η δράση του Συνεταιρισμού και...

Διαβάστε Περισσότερα

Το “Αρχιπέλαγος” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η φετινή  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι αφιερωμένη στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο. Εκτός όμως από την απώλεια...

Διαβάστε Περισσότερα

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να ζω με επιδόματα. Θέλω να ενταχθώ.» Η σισύφεια προσπάθεια της ένταξης των προσφύγων. – Άρθρο στο Vice

Άρθρο της στήλης Ρισπέκτ στο www.vice.com/ Κείμενο VICE Staff Φωτογραφίες Ορέστης Σεφέρογλου Ελλάδα 2019. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους στην χώρα. Να εργαστούν, να ονειρευτούν, να συνεισφέρουν. Ανάμεσά τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest