Αθήνα 17/05/2018

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την λήψη απόφασης σχετικά με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων εστίασης του ΓΟΝΚ στον Κοι.Σ.Π.Ε. Αττικής ‘’Αρχιπέλαγος’’ την οποία και χαιρετίζουμε θερμά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.) εδώ και καιρό με τις συστηματικές παρεμβάσεις της προς το Υπουργείο Υγείας έχει μεταξύ άλλων θέσει το θέμα της αξιοποίησης εγκαταστάσεων και αδρανών γενικά δημοσίων πόρων προς όφελος των ΚοιΣΠΕ. Στο φετινό μάλιστα 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα λάβει χώρα στις 15 και 16 Ιουνίου 2018, ανάμεσα στους σκοπούς του έχει τεθεί και η υποστήριξη της ανάπτυξης φορέων ΚΑΛΟ, μέσω του μετασχηματισμού των πόρων που προσφέρει η κοινωνία.

Με σύμμαχο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την αποδεδειγμένη υποστήριξη της στον θεσμό των Κοι.Σ.Π.Ε. , προσδοκούμε να ευοδωθούν και άλλα αιτήματα παραχωρήσεων που ήδη έχουν υποβληθεί σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος για την παραχώρηση αδρανών πόρων σε καθέναν από τους είκοσι εννέα ΚοιΣΠΕ που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το διττό έργο των Κοι.Σ.Π.Ε. που ως μονάδες ψυχικής υγείας καλούνται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων εστίασης του ΓΟΝΚΑ
http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5511-aksiopoihsh-twn-egkatastasewn-estiashs-toy-genikoy-ogkologikoy-nosokomeio-khfisias-gonk

Η αιγίδα του ΥΥ για το 3ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Υγεία της ΠΟΚοιΣΠΕ
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9F0%CE%93465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-%CE%98%CE%9F%CE%93?inline=true

Περισσότερα για τους ΚοιΣΠΕ και την ΠΟΚοιΣΠΕ
http://pokoispe.gr/

Pin It on Pinterest