Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά κυρίως με αίσθημα ευθύνης, σας ενημερώνουμε πως μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκε η πρόταση του Κοινωνικού μας Συνεταιρισμού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων εστίασης του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφησιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

Στην συνέχεια παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο τύπου του Υπ. Υγείας: 

Η αξιοποίηση των υπερσύγχρονων και από δεκαετίας μη λειτουργούντων εγκαταστάσεων εστίασης (μαγειρεία) του ΓΟΝΚ “Αγ. Ανάργυροι” μέσω της παραχώρησής τους σε Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚοιΣΠΕ) αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Τζένη Διαμαντοπούλου, ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, Δημήτρης Μαγριπλής, η διοικήτρια του ΓΟΝΚ Μαρία Χαρίτου, ο Δ/ντής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Πάνος Παπαδόπουλος, καθώς και οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (ΚοιΣΠΕ) “Αρχιπέλαγος” που υπέβαλλαν τη σχετική πρόταση.

Το ΓΟΝΚ διαθέτει υπερσύγχρονα μαγειρεία 1000 τμ τα οποία, λόγω έλλειψης προσωπικού και πολιτικής βούλησης, ουδέποτε λειτούργησαν. Με το προτεινόμενο σχέδιο θα γίνει δυνατή η παροχή ποιοτικού φαγητού σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η υλοποίηση της δράσης από ΚοιΣΠΕ με τον διπλό τους ρόλο ως κοινωνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ως μονάδες ψυχικής υγείας, εποπτευόμενες και εγκεκριμένες από το Υπ. Υγείας θα συμβάλλει τόσο στην αξιοποίηση αδρανούς δημόσιας περιουσίας για κοινωνικό σκοπό και τον περιορισμό των δαπανών σίτισης, όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5511-aksiopoihsh-twn-egkatastasewn-estiashs-toy-genikoy-ogkologikoy-nosokomeio-khfisias-gonk 

 

 

Pin It on Pinterest