Μια ιστορία που μας κάνει …περήφανους !

Ιαν 6, 2017 | Ενδιαφέροντα

Για την ιστορία: ο ΚοιΣΠΕ Αρχιπέλαγος ανέλαβε, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής, την καθαριότητα 2 κτιρίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα.

Όταν ολοκληρώθηκε το έργο οι εργαζόμενοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επέλεξαν να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους-καθαριστές του ΚοιΣΠΕ μ’ αυτήν την επιστολή:

Αγαπητοί συνεργάτες του ΚοιΣΠΕ Αρχιπέλαγος,
Θα ήθελα εκ μέρους όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης να σας ευχαριστήσω πολύ για την τόσο καλή μας συνεργασία, την καλή και τόσο σημαντική δουλειά που μας παρείχατε – αυτή του καθαρισμού του χώρου όπου εργαζόμαστε.
Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα αλλά και επικίνδυνα πριν έρθετε. Το κτήριο δεν καθαριζόταν επισήμως καθόλου, πράγμα επικίνδυνο για την υγεία μας. Προσπαθούσαμε μόνοι μας να κάνουμε πολύ βασικά πράγματα για να μην αρρωστήσουμε.
Και μετά …ήρθατε εσείς!!! Και έλαμψε ο χώρος και τα πρόσωπά μας από το χαμόγελο και για την καθαριότητα στα γραφεία μας αλλά και γιατί σας γνωρίσαμε!!
Οι άνθρωποι συχνά όταν ακούνε φράσεις όπως «άτομα με ψυχική ασθένεια» στέκονται λίγο επιφυλακτικά απέναντι σε αυτά. Είμαστε υπερήφανοι που δεν δείξαμε τέτοια προκατάληψη και δικαιωθήκαμε απολύτως!!!
Πιο συγκεκριμένα, στο κτήριο όπου βρίσκεται το δικό μου γραφείο –διότι η ΔΕΔΑ διαθέτει δύο κτήρια- εργάστηκε η Σοφ… η Τρι……….. Η Σοφ… καθάριζε την Διεύθυνση σαν να καθάριζε το σπίτι της. Παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο κτήριο το οποίο μεταξύ άλλων, είχε να καθαριστεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφερε να το κάνει να δείχνει καινούργιο !!! Νομίζαμε ότι βάφτηκαν οι τοίχοι ! Μας εντυπωσίαζε το πώς κατόρθωνε να καθαρίζει τόσο καλά δύο ορόφους σε τόσο λίγο χρόνο, δίνοντας σημασία σε λεπτομέρειες ! Σύντομα ενσωματώθηκε απόλυτα στο προσωπικό της Διεύθυνσης και την περιμέναμε με χαρά! Τώρα είναι μία από μας !!
Αντίστοιχα θετικά σχόλια μας μεταφέρουν οι συνάδελφοι του άλλου κτηρίου από τη συνεργασία τους με την Μελ……. ! Εργάστηκε με συνέπεια, μεγάλη προθυμία και ευγένεια και δυσκολεύονται να την αποχωριστούν όσοι δουλεύουν εκεί.
Ο Αμπ……., που συνόδευε ή αντικατέστησε τη Σοφ… και τη Μελ….. κάποιες μέρες, ήταν ευγενέστατος, ικανότατος, συνεπής και διακριτικός. Αθόρυβος και υπομονετικός και πάντα χαμογελαστός σαν να έκανε την ευκολότερη και πιο ευχάριστη δουλειά του κόσμου!
Τα παιδιά αυτά εξέφραζαν τη χαρά τους που εργάζονταν εδώ και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ότι ευχόμαστε να τους έχουμε σύντομα και πάλι κοντά μας.
Ορισμένοι συνάδελφοι που δεν είχαν ενημερωθεί για το γεγονός ότι τα παιδιά που εργάστηκαν ήταν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας – δεν το πίστευαν και αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος είναι να υπάρχει η οποιαδήποτε προκατάληψη απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις.
Καλό θα ήταν για όλους μας να μην ξεχνάμε ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαμε εμείς οι ίδιοι ή οι δικοί μας άνθρωποι να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας. Θα ευχόμασταν, τότε, να βρούμε στήριξη και να μας δοθεί η ευκαιρία να ορθοποδήσουμε και να ενταχθούμε ξανά στο κοινωνικό σύνολο. Την στήριξη και την ευκαιρία την αξίζουμε όλοι. Άλλωστε, το να αντιμετωπίζει ή να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κανείς ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας δεν τον καθιστά λιγότερο έξυπνο, ικανό, άξιο, έντιμο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Στην καθημερινότητά μας συναντούμε συχνά ανθρώπους «υγιείς» που συμπεριφέρονται ανέντιμα, χωρίς αξιοπρέπεια, προθυμία, συνέπεια, ευγένεια, ευαισθησία. Η εμπειρία αυτή ήταν ένα ωραίο μάθημα για όλους μας !
Σοφ…, Μελ…., Αμπ…. ! Σας περιμένουμε να επιστρέψετε !

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κορ… που υπήρξε ένας εξαιρετικός συνεργάτης, συνεπής, ανθρώπινος, ευγενικός και συντόνισε άψογα τα πάντα !
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να θυμάστε ότι θα μας λείψετε πολύ!

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Δυτικής Αττικής
Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι

Στην πρωτότυπη επιστολή όλοι οι υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής υπογράφουν δίπλα στο πλήρες ονοματεπώνυμό τους.

Δείτε ακόμα:

Σύσταση ομάδας εθελοντών/τριών με σκοπό την υποστήριξη του Second Hand Shop στην Κυψέλη

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» αναζητά άτομα για σύσταση ομάδας εθελοντών/τριών με σκοπό την υποστήριξη του Second Hand Shop που λειτουργεί στην Κυψέλη. Πιο συγκεκριμένα, ως μέλος της ομάδας εθελοντών/τριών θα συμμετέχετε δημιουργικά στην οργάνωση και...

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί/ες συνεργάτες/ιδες και φίλοι/ες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αρχιπέλαγος»: Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 τα γραφεία του Συνεταιρισμού θα μεταφερθούν από την οδό Μηθύμνης 19 που στεγάζονταν μέχρι τώρα, στον 1ο όροφο της οδού Μηθύμνης 40 Α (παραπλεύρως της...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest