Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Δεκ 29, 2020 | Ανακοινώσεις

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίριά της. Το τεράστιο κτίριο στην οδό Πειραιώς και το κτίριο της Διοίκησης της Σχολής εντός του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων.
Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί “Αρχιπέλαγος” και “Διάπλους” ένωσαν -για μια ακόμη φορά- τις δυνάμεις τους και διεκδίκησαν το έργο με επαγγελματική δεοντολογία και υπευθυνότητα. Συγκρότησαν μεταξύ τους Ένωση, με ίσα ποσοστά συμμετοχής, και κατέθεσαν πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση.
Πριν λίγες ημέρες, με απόφασή της Συγκλήτου της Σχολής, η Ένωση των δύο Κοινωνικών Συνεταιρισμών ανακηρύχθηκε τελικός Ανάδοχος του έργου και από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 το έργο ξεκινά.
Θα απασχοληθούν δώδεκα άτομα, αρκετά από τα οποία βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και ευαλωτότητα. Προσεκτικά επιλεγμένα, εκπαιδευμένα και με τη μέγιστη δυνατή ψυχοκοινωνική και εργασιακή υποστήριξη, που χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα δραστηριοποίηση των δύο Συνεταιρισμών.
Η πρόκληση είναι μεγάλη. Η δύναμη όμως της υπεύθυνης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ασκούν με επιτυχία οι δύο Συνεταιρισμοί, ακόμη μεγαλύτερη.
Το “άνοιγμα” της Σχολής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, προϊόν ευαίσθητης κοινωνικής δραστηριότητας που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει τη Σχολή, και η τιμή που περιποιεί αυτή στους Κοιν   ωνικούς Συνεταιρισμούς θα απαντηθεί με επαγγελματισμό.
Το κοινωνικό αποτύπωμα εκτιμάται πως θα είναι επίσης μεγάλο!

Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Διάπλους” www.diaplous.eu
Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” www.acoop.gr

Δείτε ακόμα:

Πολιτική για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία του ΚΟΙΣΠΕ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Πολιτική για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία και διαχείριση εσωτερικών καταγγελιών σε περιστατικά βίας και παρενόχλησης του ΚΟΙΣΠΕ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ Ο ΚΟΙΣΠΕ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ υιοθετεί την παρούσα πολιτική, σε συμμόρφωση των άρθρων 9 και 10...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα διεύθυνση του Second Hand Shop! Σύρου 38, Κυψέλη

"είναι φρεσκοπλυμένα, σιδερωμένα, ένα πάπλωμα και σεντόνια". Ολα αυτά τα χρόνια, με τις προσφορές σας σε είδη στο Second Hand Shop , εκτός από τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μας έχετε συνδράμει στο να μπορέσουμε παράλληλα να...

Διαβάστε Περισσότερα

Αντίο αγαπημένε μας Δημήτρη

Ο Δημήτρης Χονδρός, πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αρχιπέλαγος» έφυγε από κοντά μας το βράδυ της Τετάρτης μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα βρισκόμασταν εμείς στη θέση να τον αποχαιρετίσουμε. Η συντριβή μας είναι δύσκολο να...

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest