Second hand shop

 

Second Hand Shop

στην πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας

 

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” τολμά και πάλι ένα δύσκολο ταξίδι! Ένα κατάστημα ειδών από δεύτερο χέρι, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

 

Το Second Hand Shop θέλουμε να αποτελέσει μια πετυχημένη πρωτοβουλία συμμετοχικής προσπάθειας που θα δημιουργεί «δεύτερες ευκαιρίες»,

…δεύτερη ευκαιρία απασχόλησης για ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα  στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας τους και συμβάλλοντας στην ένταξη τους και στην οικονομική τους αυτάρκεια,

…δεύτερη ευκαιρία για παιχνίδια, βιβλία, faux bijoux, αντικείμενα home design, είδη διακόσμησης και δώρου, ρούχα τσάντες και αξεσουάρ, που δεν θα καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλά θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο ζωής με ανθρώπους που θα τα προμηθεύονται από εμάς σε πολύ χαμηλές τιμές και για καλό σκοπό.

 

Σε μία από τις πιο ιστορικές, πολυπληθείς και  πολυπολιτισμικές περιοχές της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας και το Impact Hub Athens, δημιουργούμε ένα σημείο σύνδεσης ευαισθητοποιημένων πολιτών, κοινωνικής συνοχής, συνεργατικού πνεύματος και συνδημιουργίας.

Θέλουμε το Second Hand Shop να μην είναι απλά άλλο ένα κατάστημα, αλλά μια αφορμή για να βρισκόμαστε, να συζητάμε και να παρεμβαίνουμε με δράσεις υποστήριξης της επανάχρησης των ειδών, ανακύκλωσης, κυκλικής οικονομίας και πρακτικών zero waste.

 

Έχετε λοιπόν, faux bijoux, τσάντες, βιβλία, δίσκους, περιοδικά, παιχνίδια, αντικείμενα home design, είδη διακόσμησης και δώρου ή και κάποια ρούχα, που δεν τα χρειάζεστε πια; Μπορούν να φανούν χρήσιμα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται ή απλά σε ανθρώπους που τους αρέσουν οι πιο vintage επιλογές.

 

Διαδώστε στους δικούς σας ανθρώπους την πρωτοβουλία μας και γίνετε κι εσείς σημείο συγκέντρωσης ειδών για το Second Hand Shop.

 

Το ταξίδι για το “Αρχιπέλαγος” στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ξεκινά. Πάρτε μέρος!

Δεχόμαστε  τα είδη που επιθυμείτε να προσφέρετε

καθημερινά 10.00-18.00 στα γραφεία μας στην Κυψέλη Μηθύμνης 19

και στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

κάθε Τετάρτη 10πμ – 2μμ και κάθε Παρασκευή 6-9 το απόγευμα.

Διαφορετικά, σε περίπτωση που δεν μπορείτε, καλέστε μας να τα παραλάβουμε εμείς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 211- 0131330, ή απευθυνθείτε στο secondhand@acoop.gr

 

 

N

Second Hand Shop

Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη
210-8235509 –  211-0131330
secondhand@acoop.gr

N

Οι κατηγορίες ειδών που συλλέγουμε προς το παρόν είναι:
Faux bijoux, τσάντες,
αντικείμενα home design,
είδη διακόσμησης και δώρου
Παιδικά και βρεφικά είδη και παιxνίδια,
Δίσκοι, cd και dvd,
Βιβλία, περιοδικά, κόμικς
και κάποια ρούχα

N

Δεχόμαστε  τα είδη που επιθυμείτε να προσφέρετε  καθημερινά 10.00-18.00 στην έδρα του συνεταιρισμού, Μηθύμνης 19 στην Κυψέλη,  και στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κάθε Τετάρτη 10πμ – 2μμ και κάθε Παρασκευή 6-9 το απόγευμα. Διαφορετικά, σε περίπτωση που δεν μπορείτε, καλέστε μας στο 211-0131330 να τα παραλάβουμε εμείς.

N

Τα βασικά πλεονεκτήματα μίας τέτοιας επιλογής: τα μεταχειρισμένα είδη φθηνά και φιλικά προς το περιβάλλον, καθότι αποτρέπουν την περαιτέρω ανάλωση πρώτων υλών για την εκτεταμένη παραγωγή νέων προϊόντων, βρίσκονται σε ποικιλία και παράλληλα το καθένα είναι μοναδικό, εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Επίσης σε καταστήματα με είδη «από δεύτερο χέρι» μπορείς να ανακαλύψει κανείς κρυμμένους «θησαυρούς», όπως ρούχα επώνυμων οίκων μόδας ή vintage κομμάτια κ.α.

N

Το εγχείρημα σχεδιάζεται με στόχο στο μέλλον να αναπτύξουμε δραστηριότητες μεταποίησης αλλά και να πολλαπλασιάσουμε τα σημεία πώλησης, που θα μπορούσαν να τα “συνοδεύουν” αρκετές ακόμη συμπληρωματικές δραστηριότητες, που θα προσδώσουν στα “second hand shops” του Αρχιπελάγους εναλλακτικό και προσφιλή χαρακτήρα, όπως:
Γωνιά καφέ, μικρογευμάτων, αλλά και γευμάτων / Χώρο καλλιτεχνικών και λογοτεχνικών events / Shops in shop με χειροποίητα ή/και οικολογικά – βιολογικά προϊόντα / Εναλλακτικές θεραπείες χαλάρωσης και ευεξίας κ.α.

Πώς μπορώ να βοηθήσω

Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια με έντονο
το κοινωνικό αποτύπωμα με διάφορους τρόπους.

Pin It on Pinterest